Ha! Alvilde begynner nå mer og mer å sove i sitt eget seng. Hele natta. Pappa må fremdles stå opp en eller to ganger om natten når de hører døra til hennes rom, lede hun til doen og legge hun tilbake i senga. Ellers pleier det å gå greit. Han lurer litt på hvordan det skal blir i det nye huset, når doen og hennes rom er ikke på samme etasjen lenger. Kanskje klarer hun ikke trappa i halv-søvn?

Fredag skulla han lever hun til barnehagen. Men Alvilde ville sove. Kanskje var det litt for tidlig, men det var godt å kunne også vekke hun for en gangs skyld. Ikke bare omvendt ;) Mamma tok fort over fordi hun skjønnte at Pappa koset seg masse med å vekke Alvilde. Hun var litt snillere med Alvilde.

Lørdag gjorde vi litt av en del. Først spiste vi godt frokost og så kjørte vi inntil byen. Vi var litt tidlig ute, så vi gikk til biblioteket for å levere noen bøker tilbake, som hadde godt over tid. Mamma ammet Serine, mens Pappa leste Lucky Luke og Alvilde bygget med byggeklosser.

Den egentlige overraskselsen var rett at med biblioteket: Drammen Union Scene hadde konsert: Tusmørke: Bydyra (albumet kommer ut i November). Det var et rockekonsert til barna og det var kjempegøy! Alvilde koste seg masse og likte Ekhornen, Grevlingen og Kråka; alle sammen.

Så spiste vi Pizza i Papirhuset, handlet litt til middag (pizza igjen) og kjørte på veien hjem forbi det nye huset i Lier. Pappa og Alvilde måtte bare drone litt før det var tid for å gå hjem.

Hjemme, mens Mamma var så snill å laget hvit pizza, klippet Pappa og Alvilde gress og ryddet litt i hagen. Alvilde viste fram, at hun hadde lært å huske med masse sving helt alene. Nå kunne hun huske når som helst, sa hun. Pappa er sikkert at hun kunne dette allere et stund, men han hadde ikke set sett før nå.

Sønndag dro Pappa med Alvilde på Kino. Elias var på kino. Alvilde gledet seg masse når hun hørte det. Vi viste hun hvordan klokken måtte se ut, sånn at vi skulle dro og hun sprang hver femte minut for å sjekke. Det var godterie og brus og Alvilde spiste en hel pose med Popcorn alene. Underveis ville hun hjem, fordi hun syntes at der var litt skummelt, men hun kommet seg gjennom.

Mamma har også fått seg et nytt bæresjele og Alvilde fikk lov til å teste den. Litt av en barndoms-minne til hun kanskje?