Uka hadde begynnt med regn. Tirsdagen ble heldighvis litt bedre og vi brukte sjansen for å kjøre opp på Gaustadtoppen. Der finnes ei bane som kjører i fjellet nesten helt til toppen. Alvilde syntes den var veldig spennende, litt skummelt og egentlig ganske kult. Nå vi hadde gått siste trappetrinn til toppen og hun fikk se på utsikten, så sa hun: “fy flate”! Hun var veldig imponert av dette og ville se på alt. Mamma og Pappa var bare redd hun kunne snubble og falle ned en av de mange muligheter som finnes der oppe. Alvilde skrev noen kart til folk i landet og utlandet. Så noen kan vel glede seg på et overraskelse snart.

Det var så mange intrykk, at Alvilde brukte tida i bilen på veien hjem for å sove litt. Det var kanskje litt heftig? På vei hjem stoppet vi hos spar - begge unge sovet - og kjøpte bare to is: en til Mamma og en til Pappa. Deilig. Så måtte vi skjule ispapir etterpå, så at Alvilde ikke kunne finne ut, at vi hadde spist is uten hun.

Onsdag var siste dagen på hytta. Vi gikk oss en tur ned til byen, ellers koste vi oss bare. Vi begynne litt å rydde i hytta og utenfør, spiste deilig middag, berliner-bolle og gjorde bare ting vi hadde lyst til.

Kveldene er litt vanskelig for øyeblikket. Alvilde sliter med å være sjalu på Serine eller noe annet. Hun vil i hvertfall ikke legge seg. Det også kan hende at det er tilknytet ferien eller noe annet vi ikke har funnet ut enda. Alvilde kommet til Pappa på tirsdag kveld og sa at hun hadde tenkt og hun ville ikke tulle mer så mye på kvelden, pusse tennene og legge seg med en gang i senga si. Selvfølgelig forventer Pappa ikke at det kommer til å skje, men at hun tenkte på sånne ting alene og kommer med den løsning og kommer Pappa for å fortelle dette, det synes han er veldig imponerende.

Tilbake i Drammen visste vi at Elvafestivalen skulle begynne og det var Tivoli også. Derfor kombinerte vi det ene med det andere. Først gikk vi Lørdag på Tivoli. Vi kjørte radio biler, prøvde oss i labyrinten (to ganger, siden Alvilde likte det så godt) og Alvilde kjørte rundt i helikopteren. Mamma kjøpte Popcorn til alle. Det var litt bråkete, så først søkte Mamma seg et litt stille sted ved elva og så kommet Pappa og Alvilde etter. Da var også noen som hoppet med ski i elva. På andere siden av elva var elvefestivalen i gang. Et storband spillte og på Union Scene var litt mulighet for barn å leke. Alvilde koste seg masse.
Bak Tivoli og tilbake til nord-sida av elvaen står mange foreninger og rare grupper som ville få seg mer medlemer eller påvirke kommende valget. I hvertfall fikk Alvilde en ballong der og vi fant også heste-ridning.

Videre på bragernes torg og torget vest var det kos med kaffe, juice og mat.
Dagen har vært litt langt etter seks timer i byen og Alvilde nådde snart grensa sin. Vi tok bussen hjem. Da ble den en tidlig kveld, selv om hun hadde ferie.

Men på Sønndag var Pappa og Alvilde tilbake. Det var drone-racing i byparken og de brukte anledning, for å krysse Tivolien en gang til. Sukkerspin ble det også.

Mandag ble det litt todelt. Mamma ville til frisøren og Pappa tok på seg ungene. Mens den ene sovet hele tida, så gikk Pappa med Alvilde rundt på Gulskogen. Han hadde egentlig veldig lyst til å kjøpe noe Lego til Alvilde, men hun ville heller se på alt og bygge med byggeklosser som lå i Leketøybutikken. Da ble det ingenting for å leke med hjemme. :(