Nå er ferietid. På onsdag pakket vi alt inni en lånebil og kjørte til Rjukan/Tinn på hytta. Alvildes første hytteferie. Hun holdte godt ut bilturen som tok 2.5 timer.

Første dagen gjorde vi ingen ting. Vi gikk litt ut her og der, mens eller var hele dagen “pyjama-dag”. Masse kos, ingen arbeid. Vi sovet og koste oss når vi ville.
Rundt hytta er noen sauer og fra Hytta har man Gaustadtoppen i sikt fra inngangen. Alvilde synes, at det er veldig koselig på hytta. Og alle sover i et rom. Det liker hun også veldig godt.

På Lørdag tok vi oss en tur til Rjukan. Bare for å se litt på byen, på butikker og mange forskjellige ting. I en liten butikk med mange, brukte ting, fikk vi kjøpt noen bøker til Alvilde for bare 50 kroner. Da fikk vi også i tillegg en store versjon av Wimmel-Boka, Pappa har hadd allerede når han var liten. Også en bok om elefanten Barbar, som Mamma husket godt. De hadde mange rabatter i butikken og Alvilde kunne sette seg ned og tegne et bildet til hun som eiet butikken. Så kunne hun betale noen små smykker med dette som hun kunne velge selv. Det likte Alvilde godt og valgte et kjede og et armbånd. Hun fikk også en hårklipe i tillegg, som hun eieren hadde liggene et sted og visste ikke hva hun skulle gjøre med dette ellers.

På veien tilbake sovet hun self. av i bilen og det var veldig vanskelig å vekke hun senere på hytte igjen. Mamma og Pappa antar bare at hun er ikke helt frisk enda. Hun oppfører seg litt rar av og til, spise ganske lite og har ikke nok energi for å være en hel dag. Selv om vi ikke sliter Alvilde ut med vilje ;) Da kommer vi sikkert å ta det litt med ro de neste dagene på hytta.

Sønndag dro vi ti sæterliv litt lengre opp på fjellet. De hadde mange dyr: Noen kaniner på taket, kuer, griser, sauer, geiter, høner og hester også. Alvilde likte spesiellt godt kaninene, siden de ikke kunne hoppe fra hun og hun fikk være oppe på taket. Vi spiste litt bolle, kokun og drakk saft. Vi trodde hun komme til å sove av på veien hjem (15 min), men hun gjorde ikke det. Hun sovet av litt senere på sofaen, mens pappa lagte Lasagne til alle og Mamma holdte Serine i humøret.

Alvilde sliter vel litt med at Mamma må gi så mye oppmerksamhet til Serine for det første. Så Pappa må gi hun litt ekstra oppmerksamhet, masse kos og pusk for å vise hun, at vi alltid kommer til å være her for hun.

Morgene begynner rundt klokken syv på hytta. Mens alle kunne sover litt mer, så er Alvilde som vanlig våken og trenger å vise ting til alle. Så må en av oss stå opp med hun, finner fram Kaffe og finner tilbake til sin egen ungdomstida for å leke med Lego eller tegner litt. Stortsett bare koselig … men så tidlig!