Med Bestemor og bestefar hjemme er det spesiellt koselig. Alvilde har fått først en baresele til dukken hennes, men den var bare dritt. Så dro bestemor sammen med Mamma til Gulskogen for å se om de kunne bytte. Etterpå kommet de hjem med ei stelleveske (eller “stellevesko”, som hun sier). Nå er det bare leking med dette.

Fredag kveld hadde vi eg koselig middag med grilling hjemme hos oss og med Tanta-Mi på besøk. Så skulle det være natta og lørdag skulle bestemor og bestefar dra tidlig. Men det ble litt annerledes. Mamma hadde midt på natta, rett etter hun la seg, plutslige smerte i brustkassa framma og bak. Så ringte vi Ambulanse og de tok hun med på et sjekk til legevakta. Men det viste seg at det var symptomer av for mye stress i kroppen og kroppen begynnte å sa ifra, at nå var det kanskje nok og at mamma skulle ta det litt mer med ro. Men av alt dette fikk Alvilde ikke med noe. Rett før vi skulle dra etter sykebilen, så våknet hun, pappa satt hun på do og rett tilbake i senga si. Hennes verden var fremdeles i orden. Bestemor og bestefar passet på hun, mens pappa var sammen med Mamma og Serine. Så dro de litt senere på lørdag.

Etter vi hadde sagt “ha det”, for Pappe med Alvilde til gjennvinningsstasjonen, fikset noen ting i byen. Så tok de to seg en tur til Lier for å dele en is og sjekke på nye huset. Alt sammen var det kanskje litt mye og uten å få lov til å sove litt utoverdagen var Alvilde ganske tidlig ferdig med alt. Da var det senge tid.

På Sønndag war endelig dagen hvor Alvilde kunne møte Bestemor-Skogmus. Det var Teater i Frognerparken i Oslo. Vi sovet så lenge vi kunne, spiste litt frokost og så dro vil til Oslo. Det var ikke lett å finne parkeringsplass, men vi fikk det til til slutt. Alvilde hadde en to dager tidligere fått samme hatten som bestemor-skogsmus hadde. Den måtte selvfølgelig med. Hun kunne nesten ikke vente. Vi møtt Matthias, Olava, Karoline og Thomas der og og så på “Klatremus og alle de dyrene i hakkebakkeskogen”. Med en pause. Det var imponerende å se hvordan hun klarte å holde fokus og å følge med. Egentlig er det sånn at fokussen hennes endrer seg etter rettningen vinden kommer fra.
Etter spillet hilset vi på dyrene, tok en liten tur gjenneom MAC`ern og så hjem med et is i fanget.

Alvilde kommet ikke fram våken og mens Serine var veldig(!) våken, så sovet hun og ble lagt rett inni senga si. Hun hadde trolig en fin dag.