Det er nå siste uke med Oma hjemme hos oss. Alvilde synes det er kjempe greit med hun her. Og hun koser seg masse. “Pappa, jeg er så glad i Oma”, sier hun. “Og i Mamma og Pappa og Serine”, kommer litt etterpå. Fint å høre sånne ting.

På Lørdag var vi tidlig ute å dro på stranda på Gilhusodden. I vannet sto et trampolin og sammen med Oskar og Oma ble den brukt til man måtte ta seg en pause. Vannet var litt kaldt. Men etterpå gikk det ut igjen. Mamma og Serine kunne ikke bade, men Oma og Pappa passet på ungene og alle koset seg. Tanta Mi kommet litt etterpå også. Det blåset så masse der på stranda at vi kjørte hjem og valgte å grille der istedet. For en gangs skyld var der litt mindre vind på Âssiden, enn på andre steder i landet.
Mens Alvilde ventet på at Maten skulle være klart, så syklet hun sammen med Oskar opp og ned Vinkelveien. Etter maten ville hun sykle til Lekeplassen og Pappa gik meg. Oskar kommet også til plassen litt etterpå.

Sønndag kjørte vi opp Spiralen, koset ogg med vafler, kaffe og brus og nytet litt været. Men mye er der oppe ikke å gjøre. Så kjørte vil til Lier for å sjekke på huset og for å bestille et stort is. Oma ville betale og det fikk hun lov til. Alvilde klarer ikke enda å spise isen i Lier, den er for stor. Men hun prøver hver gang og gir ikke opp.