Nå var endelig 17. Mai. Alle stå opp tidlig (Mini var selvf. først) og spiste en deilig frokost. Oskar og Tanta-Mi kunne desverre ikke komme til frokosten, men var heldighvis med hele dagen etterpå. Alvilde likte ikke klærne sine i begynnelsen (det er noe nytt), men ble vant til det.
Alle sammen tok bussen rundt kl. ti inni byen og var veldig spent. Toget begynnte på Bragernes Torg rundt en halv time senere. Det var vel spennende i begynnelsen, men når vi kommet oss nærmere Alvildes sove-tid, stemmningen hennes fallt ned i kjelleren. Så Pappa tok hun med på en liten tur og hun klarte endelig å sove av. Ikke for alt for langt, men det var vel langt nok.
Etter 17. Mai toget hadde gått forbi, bestemmte vi oss for å ta en kaffe og is og begynnte å lete etter et godt sted for å slå seg ned. Oskar og Alvilde fikk begge to ballonger fra Tanta-Mi og gledet seg masse. Alvilde klarte selvf. å miste den et kort tid etterpå. Når vi hadde funnet oss et sted i skyggen, kaffe ble hentet og is og alle slo seg ned. Oskar og Alvilde sprang rundt. Til sluttet kommet også Russe-Toget forbi og Oskar samlet inn masse Russe-kort.
Da var det tid for å gå hjem og noen pølser med Lompe ble delt ut før alle tok bussen tilbake til Vinkelveien. Grillmat ble laget og hagen brukt til å leke. Før vi begynnte med å spise, so kommet plutselig naboen, som hadde fått tak i mange Ballonger. De ble gitt til Oskar og Alvilde og begge to var kjempe glad for dette. Masse kjøtt og Potet ble spist og Cava drukket ( og vi hadde et potetløp også). Siden Bestemor og Bestefar skulle hjem den dasgen, fikk Alvilde lov til å være våken “litt” lengre. Rundt ni dro de og Pappa la en glad Alvilde i senga si.