Vi har kommet oss på fredag ettermiddag til sandnessjøen. Etter 17 timers tur på tog var det bra for alle å endelig komme fram. Vi hadde ikke et plass i barnevogn, men det var likevel greit. Pappa og Mama møtt Helene på toget, satt på restaurant og Alvilde fikk springe inn i barnevogn. Hun er nå såppas gammel, at hun kan godt gjør det selv. Man bare sjekker av og til at alt er i orden og så går det greit.

Turen gikk veldig greit med Alvilde. Men det blir mindre og mindre plass i sovevogn med hun ;).

Turen var veldig langt og så var det et stort glede å bli hentet fra onkel lars, som tilfeldig hadde tid.

Det ligger snø i sandnessjøen. Egentlig skulle det regne, men det gjør det ikke. Derfor tok vi oss noen tur nede til byen for å fikse resten av forberedning før jula ringes inn.

Bestemor og bestefar er kjempe glad at barnebarne er tilbake i huset. Det vises også i gavene som ligger under treet.

Julen begynnte med at det plutselig banket på vinduet. Nissen sto utenfør og ville inn. Selvfølgelig fikk han lov til dette også. Alvilde var kjempe glad og spent. Hun digget Julenissen. “Er der noen snille barn her?” - “Ja”, var det tydlig svaret hun ga med en gang.

På julekveld samlet vi oss med masse gaver. Men først måtte vi spise litt: Det ble Ribbe med sur- og rødkål, poteter og grønnsaker. Deilig. Medisterkaker og pølse fans også, sammen med julebrus.

Det tok alt for lange for Alvilde. Ungene ble helt galt og så måtte de få lov å åpne noen pakker i forveien.

Det tok fort av og Alvilde og Serine var første som fikk åpnet alle gavene sine. De var jo også det første som skulle legge seg. Alvilde klarte det fint til sirka halv ti, da sovet hun av i fanget til pappa. Han ventet litt til og barte hun så opp i det store senga de sovet i. Da var hun borte resten av natten.