Å bo i et nytt hus er digg. Synes i hvert fall Alvilde. “Hva liker du best i Huset, Alvilde?” - “Romet mitt. Da kan jeg endelig leke i fred.”

Det var jo ikke sånn, at hun ikka hadde et rom før, men nå da søsteren blir større og større, så blir det vel viktigere. Bare i første natta sovet Alvilde halve natt sammen med oss. Nå sover hun bare på romet sitt og det hele natta.

For å gjøre det litt lettere, har Mamma også satt opp Trampolinen ved siden av huset. Og det er gøy. Hver sekund hvor Alvilde ikke er på lekeplassen eller må gjøre noe annet, da må hun hoppe på trampolinen. Og noen (helst bestemor eller bestefar) må se på samtidig!

Mamma og Pappa er begge litt opptatt akkurat nå. Da er mye som må styres, settes sammen og organiseres. Da er det kjempe bra å ha bestemor og bestefar til stedet får å ta seg av ungene. Og de synes det også og koser seg masse med sine besteforeldrene.

På Søndag tok vi oss en dag pause fra flyttestressen. Vi kjørte til et bondegård med mange grønnsaker og frukt, spiste vaffler og drakk brus. Vi så på bier og spiste masse is. Det hadde vi nødt til. Alvilde likte også å være sammen med oss alle sammen og var nysgjerrig på alt!

På kvelden sliter Alvilde litt. Kanskje er det ferien, kanskje flyttingen eller noe annen, men hun stresser veldig med å legge seg. Hun vil nesten aldri sove eller legge seg og det tar god tid for Mamma og Pappa (som selv er sliten) å få hun til å sove av. Klokken 2200 er ikke selden. Og det er selvfølgelig alt for sent. Med sine fire år blir hun litt mer frekk nå og mer bestemt. Vi må setter grenser oftere og viser at vi er til stedet for å ta ansvar men også for å følge opp på hva hun skal gjøre.