Nå er det endelig den første Adventsdag. Alvilde måtte vente lenge på den. Og merkelig nok: på den 1. desember har advent-nissen flyttet inn i veggen i stua hos oss. Alvilde syntes det var veldig spennende. Hvem vet hva nå kommer til å skje i løpet av desember?

Dagen etterpå hadde Adventsnissen plutselig satt opp et juletre. Det betydde vel at vi måtte til julegrantenning i byen? Da ble det gjort. Det var isekaldt. Alvilde syntes likevel at det var spennende. Og hun sang høyt “Santa Lucia”-Sangen sammen med alle de andre. Vi plasserte Pappa og Serine hos Starbucks, så gikk Mamma og Alvilde tilbake for å danse rundt juletreet. Nissen hadde også kommet i år og Alvilde fikk seg en pose med godteri av han. Han fikk et stort klem tilbake! Det var en langt dag.

Hennes Adventskalender ble forresten en Fantorangen-kalender fra Onkel Lars. Hver morgen må hun åpne en liten konvolutt med ei lite bok inne der. Kjempe spennende synes hun. Mammas Kalender ble laget av Pappa og han selv fikk en sjokolade kalender fra jobben. Serine fikk: ingenting.

Sønndag tok Adventsnissen ikke en pause. Om natten hadde han pyntet den lille treet han har med lys og rotet også litt til ellers. Da måtte vi vel begynne med å pynte huset også. Det var mye å gjøre. Og Alvilde storkoste seg med alt av julepynten. Det ble også litt satt opp i rommet hennes. Bare det hun ville ha selv.

Mandag morgen var da enda mer ting som skjedde rundt Avdentsnissen: han hadde satt opp en liten kurv med sjokolade. Alvilde spurte om hun kunne ta et, men pappa var ikke sikkert hva det betydde og sa at vi måtte vente til vi hadde hørt med mamma.