På lørdag var det barnekino på Union Scene i Drammen. Vi tok med Oskar (siden han hadde tid) to dro dit. Vi hadde fått beskjed å være der i god tid. Vi var alene fram til fem på tolv, da kommet mange andre barn også. Vi så på “Emil fra Lønneberget”. Tror alle har vel sett den? Pappa hadde ikke sett den på Svensk enda, og Alvile ikke heller. Den ble vist på svensk, mest fordi voksene rundt der likte den svenske versjonen best og syntes å se filmen på norsk var et slags vold mot deres barndom. Det førte til at vel bare en brokdel av barna skjønnte hva som forefikk på lerret og etter en time begynnte de allerede å bli urolig. Alvilde hadde lyst til å gå hjem, men hun klarte og kommer seg gjennom hele filmen (1:40 timer). At vi hadde kjøpt til godteri i forkant, hjalp vel osgå litt. Men Alvilde og Oskar klarte faktisk å spare litt av det.

Etter at filmen var ferdig, så kjørte vi forbi huset i Lier, dronet litt og lekte med is og snø. Så måtte vi møte Mamma, Serine og Tante Mi. De var på Buskerud Storsenter. Oskar hadde et avtale til umiddelbart etterpå, så der var ikke mye tid for å leke der. Men vi møtt Mamma og Serine i storsenteret, handlet litt middag og så ville Mamma titte litt på klesbutikker (som vanlig). Vi fant et hjørnet hos H&M hvor man kunne tegne og Alvilde fikk henget opp et av tegningene hennes.

Siden dagen var langt, så klarte hun ikke å holde seg våken på veien hjem. Vi barte hun inn i stua og det var veldig vanskelig å vekke hun, sånn at hun kunne spise litt for hun måtte legge seg. Hun ble veldig sint, men spiste til slutt likevel. Og siden hun var da voken igjen, hadde hun ikke tenkt å legge seg igjen. Bra.