Vi har tatt i bruken sauen. Hvem? Vel. På nattbordet til Alvilde står en liten klokke som ser ut som en sau. Og den skal hjelpe med å fortelle barn når det er greit å stå opp. Da trenger hun ikke å komme til foreldrene sine for å spørre. Midt på natta.

Hun begynnte nå mellom 04:30 og 05:00 å stå opp. Det er litt for tidlig. Så vi stillte klokka til 05:45 og hvis hun hører fugler (eller sau-lyden - kan velges), da kan hun stå opp. Klokka gir et lite varsel sirka en halv time tidligere: Da slår lyset seg på und klokka begynner å telle ned den siste halv timen. Alvilde satt en halv time føran klokka for å se på dette og når sauen endelig hadde åpnet øyene, måtte hun selvfølgelig også roper etter oss for å vise dette.

Det var første morgen med Sauen. - Håpentlighvis kommer framtidige morgen å ikke involvere oss i kombinasjon med sauen så mye. Det er jo oppgaven av Sauen alene.

Lørdag var Alvilde med Mamma på Jentetur i byen. De koset seg masse.Alvilde fikk to(!) pakker med Playmobile kjøpt fra Mamma. Selv om hun hadde egentlig litt penger selv. Og så sitter de hjmme, spiser litt lørdags-godteri og leke med tannlege-utstyr. Kan alle se ironien?

Mandag var planleggingsdag i barnehagen. Hele gjengen (utenom Pappa) var hjemme. Senere kommet også Tante-Mi og Oskar (som har fått seg en brille). Alvilde fikk beskjed om at på tirsdag (31. Oktober) noen barn kommer å banke på døra fordi de vil ha godteri. Hvis vi ikka har noe, så kommer de til å kaste egg på huset vårt. Det var stas! Så måtte Mamma, Alvilde, Tante-Mi og Oskar skjære noen gresskar for å lage et skummelt dekorasjon. Det var veldig spennende. Og masse godteri var også der.